2018

Vanaf 2018 volgen wij het systeem van een ONAANGEKONDIGDE IFS AUDIT. De lat voor ons kwaliteitssysteem wordt hiermee opnieuw een stuk hoger gelegd. Toch slaagden we er opnieuw in om hierbij het niveau “Higher Lever” te behalen. Naast de IFS certificering wordt ook nog jaarlijks ons autocontrolesysteem gevalideerd. Voor meer details klik hier.

2015

Lonki neemt collega Denderlux over.

2014

Meer en meer klanten schakelen hun gamma konijnenproducten om naar het parkkonijn.

2012

Dankzij de investering in een volledig nieuw ERP Pakket is de tracering van bij de kweker tot bij de klant gewaarborgd.

2011

De investering in groene stroom door de aankoop van meer dan 1000 zonnepanelen blijkt een goede beslissing.

2009

Om nog verder tegemoet te komen aan het welzijn van de slachtkonijnen worden nieuwe bepalingen voor de konijnenhouderij uitgewerkt. Dit samen met dierenrechtenorganisaties en de konijnensector. Deze bepalingen leiden tot het Parkkonijn, wat een groot succes blijkt te zijn.

2007

Lonki behaalt zijn eerste IFS certificaat en is tot op heden gecertificeerd met een Higher level IFS.

2006

We zijn ons meer bewust van het belang van een diervriendelijk gekweekt konijn en lanceren samen met onze konijnenhouders het zg. Welzijnskonijn. Later blijken de hier genomen maatregelen nog niet ver genoeg te gaan.

2004

De volgende stap in de ontwikkeling door nieuwe investeringen wordt gezet : de productie- en verpakkingsruimte wordt verdubbeld en er wordt een gloednieuwe traiteurafdeling opgestart. Verder bouwt Lonki ook een diepvrieshuis voor de opslag van meer dan 2000 paletten. Als kers op de taart wint Lonki de gouden Tavola met de pan-grillkoteletten van konijn.

1998

Lonki schaft een volledig nieuw ERP pakket aan dat tracering waarborgt. Etikettering wordt volledig geautomatiseerd.

1996

De volledige productie van Lonki verhuist naar een complete nieuwbouw in Temse. Onze slachttechniek is qua apparatuur geavanceerd en bijzonder diervriendelijk. In onze versnijd- en verwerkingsafdeling hebben wij high-tech verwerkingsapparatuur en kunnen al onze producten in diverse verpakkingsvormen aangeboden worden.

1991

Frank en Marjan De Boeck komen in het familiebedrijf en zijn tot op vandaag de bestuurders van Lonki.

1980

Lonki wordt opgestart in Londerzeel door Cyriel en Suzanne De Boeck en specialiseert zich in het slachten en verwerken van konijn. Al snel veroveren zij de retailmarkt in België.