Verantwoord Ondernemen

Verantwoord

Innovatie en creativiteit zijn zeer belangrijk voor ons. Dankzij onze 35 jaar ervaring in de retail kunnen wij snel inspelen op de markt. Wij zijn zeker trendsetter en marktleider in de commercialisatie van konijnenproducten met hoge toegevoegde waarde.

In 2011 besliste Lonki om het dak te benutten om zonne-energie op te wekken. Na de installatie van meer dan 1.000 zonnepanelen slagen wij erin om tot 10% van ons dagelijks energieverbuik uit groene stroom te laten bestaan. In 2021 hebben we nog zonnepanelen bijgekocht, zodat de hoeveelheid groene stroom nog verdubbeld is

Wij streven steeds samen met onze klanten naar de meest consumentvriendelijke en minst milieubelastende verpakkingen. Zo bestaan onze overdozen reeds uit gerecycleerd karton, en werken wij met flowpack-verpakkingen, die de hoeveelheid afval in de huishoudelijke vuilbakken al een stuk reduceren. Wij willen hier de komende jaren zeker nog een stap verder in gaan.

Wij trachten steeds ons familiebedrijf te leiden met respect en toewijding voor alle werknemers. Deze waarden trachten wij aan iedereen mee te geven en wij kunnen rekenen op een sterk team van een 60-tal gemotiveerde medewerkers, bestaande uit vele nationaliteiten. Wij trachten hen via training en opleiding zich te laten ontwikkelen binnen het bedrijf. De hoge anciënniteit binnen het bedrijf en dus de jarenlange ervaring zijn daar de beloning voor.

Lonki staat gekend om zijn niet aflatende inspanningen op gebied van voedselveiligheid: Onze strenge eisen bij het slachten, versnijden en verwerken waarborgen een uiterst hygiënisch product, slachtvérs afgeleverd op onze verkooppunten.
Lonki heeft een eigen kwaliteitsdienst die dankzij een optimaal geïnformatiseerd traceerbaarheidssysteem, al jaren het higher-level IFS higher-level certificaat behaalt. Ook hebben wij al sinds enkele jaren als enige konijnenslachterij een door het FAVV gevalideerd autocontrolesysteem.

Mede dankzij een goed opgebouwd ERP pakket slagen onze medewerkers erin om de bestellingen rechtstreeks in verbinding te stellen met de productie-ateliers en de verzending. In nauwe samenwerking met een netwerk van transporteurs zorgen wij voor zeer korte levertermijnen.

Onze reactiesnelheid en ons gekwalificeerd personeel maken van Lonki een onmisbare partner op de markt van het « ultra verse ».

Parkkonijn met gegarandeerd origine

Lonki beschikt over een vaste kern konijnenhouders met wie we al decennialang een stevige relatie hebben opgebouwd. Hierbij is al meer dan de helft van de aangevoerde konijnen afkomstig uit een diervriendelijke huisvestingssysteem, de zogenaamde verrijkte parken. Dit kweeksysteem is wettelijk geregeld ( KB 29 juni 2014) en wordt vandaag nu extra gewaarborgd door een certificering.

Onze konijnen hebben niet alleen aanzienlijk meer plaats ter beschikking, een heel pakket diervriendelijke maatregelen werd getroffen :

– knaagmateriaal aanwezig

– extra ruwvoeder : hooi of stro

– aanwezigheid etage

– bodem bestaat uit kunststof

– schuilmogelijkheden : buizen en opspringplank

– geen ruimtelijke beperking in de hoogte

– konijnen kunnen languit liggen, rondhuppelen, rechtopstaan, springen en spelen

Deze konijnen stralen rust en gezondheid uit, wat zeker resulteert in een nog beter stukje kwaliteitsvlees.

Uitsluitend gevoederd met plantaardige en natuurlijke grondstoffen.

De veevoeder-leveranciers waarborgen op contract géén dierlijke vetten, noch verdachte of verboden grondstoffen toe te voegen. Dank zij een sluitend controlesysteem levert Lonki gegarandeerd residuvrij vlees!

Bovendien is konijn:

– de meest gezonde vleessoort !
– uiterst laag in vet-, cholesterol- en caloriegehalte !
– licht verteerbaar en uitzonderlijk mals !
– ideaal voor alle gaartechnieken, zelfs voor barbecue !
– … heerlijk lekker !

parkkonijn (2)

parkkonijn (3)

Bekijk ons huidig certificaat